Software Engineer

Wil je aan de slag met de nieuwste software technologieën? Vind je het leuk om samen met collega Engineers innovatieve oplossingen te ontwikkelen? Dan is dit je kans!

Dit ga je doen

Met Itility Cloud Control (ICC) managen wij high-end IT omgevingen en Internet of Things platformen. We runnen de bijbehorende applicaties en de onderliggende IT oplossingen als een fabriek: geautomatiseerd, stabiel, voorspelbaar en schaalbaar. Daarnaast vindt er voortdurend innovatie plaats.

Een Itility Scrum team werkt vanuit het “DevOps” principe en bestaat uit Software Engineers (back-end, front-end of full-stack, afhankelijk van je interesse), IT Engineers, Interaction Designers, Data Scientists, Scrum Masters en een Product Owner. Binnen dit team kun jij je eigen specialisme (door)ontwikkelen en je eigen groeipad bepalen.

Als Software Engineer binnen Itility zijn dit jouw activiteiten:

 • Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, beheren en onderhouden van softwarecomponenten binnen de ICC Microservices-architectuur. Je werkt op een agile manier in korte sprints van 2 weken waarin je nieuwe functionaliteiten oplevert
 • Software ontwikkeling op het cloud-platform Microsoft Azure. In de toekomst wellicht ook op andere cloud-platformen zoals Amazon Web Services en Google Cloud Platform
 • Je speelt een actieve rol in het bewaken van de technische kwaliteit van het gehele landschap
 • Je overlegt met de Product Owner over de te hanteren software architecturen

Doordat we met een microservices architectuur werken kan er met meerdere programmeertalen gewerkt worden indien die ondersteund worden door Microsoft Azure. Ruby, Javascript en Python worden momenteel het meest gebruikt. C# wordt ook ondersteund, maar nog niet gebruikt binnen het team. We gebruiken daarnaast meerdere Azure PAAS componenten binnen onze oplossingen.

Dit is Itility

Bij Itility werken top-professionals samen aan complexe IT oplossingen voor (internationale) enterprises, zowel bij het ontwerp, implementatie en run. In multidisciplinaire teams combineren we steeds verschillende kennis en competenties, zodat we op alle niveaus kunnen schakelen.

We staan naast onze klanten en leren elke dag van elkaar. Vanuit onze visie zetten we IT geheel op maat en flexibel in, maar altijd vanuit bouwblokken. We zetten daarbij in op het toepassen van nieuwe technologieën en vernieuwende ideeën.

En dat doen we goed, want onze klantportefeuille én ons team groeien continue.
Als erkenning hebben wij de Timmies Award 2014 voor The Most Innovative Leader gewonnen.

Onze communicatielijnen zijn kort en we schakelen snel, agility is onze middle name.

Onze klanten hebben veelal Nederlandse roots, maar zijn wereldwijd actief. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, heeft Itility zich inmiddels ook gevestigd in de US. En daarmee zijn onze internationale ambities zeker nog niet ten einde.

Dit is ons aanbod

Je krijgt de kans om je in een inspirerende omgeving optimaal te ontwikkelen, onder de persoonlijke begeleiding van een Senior Software Engineer of Architect.

Behalve een prima salaris krijg je bij Itility veel extra’s, zoals:

 • opleiding aan de 2-jarige Itility Academy en externe trainingen op maat
 • aanvullende variabele beloning op basis van je prestaties
 • 26 verlofdagen
 • onkostenvergoeding
 • auto, laptop en telefoon

Locatie

Eindhoven

Wie ben jij?

We overwegen zowel starters op de arbeidsmarkt als ook Software Engineers met werkervaring.

Je staat open voor ideeën van anderen en durft de discussie aan te gaan met je collega’s. Samen met een compact hecht team bouw je aan software van hoogwaardige kwaliteit. Je bent agile minded en je houdt ervan uitdagende problemen op te lossen. Jij snapt dat een user story pas is afgerond als deze getest is en zonder problemen draait.

De functie van Software Engineer is voor jou een prima opstap naar de functie van Senior Software Engineer, Software Architect, Scrum Master of Product Owner. Daarom heb je wel al behoorlijk wat in huis:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, waarbij programmeren een belangrijk onderdeel is van het curriculum bijvoorbeeld Informatica, Software Engineering of een andere technische studierichting zoals Kunstmatige Intelligentie of Data Science
 • Een constante drive om te leren en jezelf te ontwikkelen samen met het team
 • Kennis van software ontwerpmethodieken zoals UML en OO is een pre
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met integraties (API’s, SOAP, REST)
 • Je bent (op termijn) in staat het gehele software ontwikkelproces te overzien, van ontwerp, realisatie en uitrol tot dagelijks beheer (DevOps)
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met software ontwikkeling op Cloud- platformen zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services of Google Cloud Platform

Nieuwsgierig genoeg om je software skills te ontwikkelen op basis van de nieuwste technologieën? We gaan graag met je in gesprek.

Contactpersoon

Sanne Lepoutre

Screening maakt onderdeel uit van de procedure.