Data Scientist

Random forests, neurale netwerken, sentimentanalyse, procesoptimalisatie, expectation maximization. Weet jij wat deze termen inhouden? Kun je programmeren? Lees dan verder om erachter te komen hoe jij een échte Data Scientist wordt.

Een opleiding in Econometrie, Wiskunde, Statistiek, Artificial Intelligence, of Data science op zak? Je wilt je ontwikkelen in verschillende data science-technieken en –tools? Gedreven om grote hoeveelheden data te extraheren, analyseren, visualiseren, en te vertalen naar bruikbare inzichten voor onze klant? Dan krijg je bij Itility de kans om in multidisciplinaire teams te werken aan data science projecten bij onze internationale enterprise klanten.

Dit ga je doen

Vanuit analytics adviseer je klanten omtrent operationele en tactische besturing. Je bent in staat statistische methodieken toe te passen ten behoeve van predictive modelling, je voelt je thuis in machine learning algoritmes, en het zoeken naar anomalies in data sets zie je als uitdaging.

Dit zijn je activiteiten:

 • analyses uitvoeren en resultaten vertalen naar klant adviezen, vaak in het domein van IT infrastructuren
 • diverse visualisatie technieken gebruiken om inzichten te creëren uit data
 • via algoritmes voorspellingen en/of adviezen opstellen
 • het mede-ontwikkelen van Big Data/data science dienstverlening binnen Itility

Dit is Itility

Bij Itility werken top-professionals samen aan complexe IT oplossingen voor (internationale) enterprises, zowel bij het ontwerp, implementatie en run. In multidisciplinaire teams combineren we steeds verschillende kennis en competenties, zodat we op alle niveaus kunnen schakelen.

We staan naast onze klanten en leren elke dag van elkaar. Vanuit onze visie zetten we IT geheel op maat en flexibel in, maar altijd vanuit bouwblokken.

En dat doen we goed, want onze klantportefeuille én ons team groeien continue. We zetten in op het toepassen van nieuwe technologieën en vernieuwende ideeën.

Als erkenning hebben wij de Timmies Award 2014 voor The Most Innovative Leader gewonnen.

Onze communicatielijnen zijn kort en we schakelen snel.

Onze klanten hebben veelal Nederlandse roots, maar zijn wereldwijd actief. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, heeft Itility zich inmiddels ook gevestigd in de US. En daarmee zijn onze internationale ambities zeker nog niet ten einde.

Dit is ons aanbod

Je krijgt de kans om invulling te geven aan een centrale rol voor data science activiteiten én voor ontwikkeling van de analytics competentie binnen Itility. Je ontwikkelt je expertise in data science, op het gebied van advies, proces en tooling.

Als lid van een ambitieus team werk je bij internationale klanten als Telco’s, ISP’s of bedrijven in de high-tech, semiconductor industry, finance of energy in de Randstad of in de regio Eindhoven.

Bij Itility investeren we in elkaar. Behalve een prima salaris krijg je bij Itility veel extra’s, zoals:

 • opleiding aan de 2-jarige Itility Academy en externe trainingen op maat
 • aanvullende variabele beloning op basis van geleverde prestaties
 • 26 verlofdagen
 • onkostenvergoeding
 • auto, laptop en smartphone

Locatie

Eindhoven tot Randstad

Wie ben jij?

Itility groeit en innoveert voortdurend, net als jij. Daar heb je een stevige basis voor nodig:

 • VWO-opleiding
 • HBO of WO – studierichting: Wiskunde, Statistiek, Econometrie, Data science of andere exacte studierichting
 • ervaring met data modelleren, machine learning, data analyses en data visualisatie
 • ervaring met en kennis van tooling en talen zoals: RapidMiner, Knime, Splunk, Hadoop, Spotfire, R, Python, D3.js, NoSQL, MapReduce
 • affiniteit met ICT en ICT technologieën
 • sterke consultancy skills.

Als Data Scientist kun je je in de volle breedte ontwikkelen, naar Chief Data Scientist, Senior Analist of Business Consultant. Dus ben je communicatief, onderzoekend en heb je een sterk organiserend vermogen. Bovendien ben je nieuwsgierig, ondernemend en niet snel tevreden.

Ook nog in staat om je ideeën op papier te zetten en overtuigend te presenteren? Dan staat niets je meer in de weg om je bij de Itility community aan te sluiten.

Contactpersoon

Sanne Lepoutre

Screening maakt onderdeel uit van de procedure.